Иван Петков заменя Иван Сеферинов като селекционер на националния отбор по волейбол за жени

Начало / Волейбол / Бг Волей / Иван Петков заменя Иван Сеферинов като селекционер на националния отбор по волейбол за жени

Иван Петков е новият селекционер на националния отбор по волейбол за жени. Старши треньорът на Марица (Пловдив) заменя на поста досегашния наставник Иван Сеферинов. 

Петков беше избран с мнозинство на днешния Управителен съвет на Българската федерация по волейбол. 

Третият кандидат за позицията беше Антонина Зетова, която през миналата година изведе националния отбор за жени под 23 години до бронзовите медали на Световното първенство.

"И трите кандидатури имаха своите достойнства. Това са специалисти, които са доказали своите способности и са утвърдени имена в българския волейбол. В крайна сметка Управителният съвет избра най-подготвения треньор към настоящия момент, а именно Иван Петков. Той натрупа голям опит в клубния си отбор у нас и на международната сцена, като безспорен успех беше влизането на тима в груповата фаза на Шампионската лига. От името на федерацията искам да благодаря на досегашния наставник Иван Сеферинов за свършената работа. Пожелаваме на Иван Петков успех в новите предизвикателства", каза президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров пред сайта на централата.

Иван Петков е треньор на най-успешния волейболен клуб при жените в последните години - Марица. От 2015 до 2017 година тимът е три пъти шампион на България. През 2012, 2015, 2017 и 2018 "жълто-сините" триумфираха в турнира за Купата на страната. През този сезон Марица направи и исторически пробив в групите на най-силния европейски клубен турнир - Шампионската лига.

Фото: БНР

Коментар