България с два отбора - юноши и девойки, на Евроволей 2018

Начало / Волейбол / Бг Волей / България с два отбора - юноши и девойки, на Евроволей 2018

Седем държави от Европа, сред които и България, започнаха изключително успешно 2018 година и постигнаха отличен резултат да класират по два свои отбора за предстоящите европейски първенства за юноши под 18 години и девойки под 17 години.

През изминалия уикенд на Стария континент се проведоха квалификации и при двата пола за финалите на еврошампионатите. Волейболистките на България под 17 години са домакин на Евроволей 2018 и не участваха в пресявките. Националите на България спечелиха убедително група "Е" от квалификациите в София и взеха директна квота.

При юношите се класираха: България, Франция, Белгия, Германия, Гърция, Украйна, Беларус, Италия, Русия и Турция. Домакини на Евроволей 2018 са Чехия и Словакия, които се класират по право. Първенството ще се проведе от 7 до 15 април.

При девойките се класираха: България - като домакин, Румъния, Словения, Турция, Беларус, Холандия, Германия, Унгария, Италия, Русия, Сърбия и Украйна. Шампионатът ще се проведе от 13 до 21 април в София.

Всички страни с по два тима на европейски първенства, по азбучен ред: България, Беларус, Германия, Италия, Турция, Русия и Украйна.

Фото: bgvolleyball.com

Коментар