БФВ отчете успешна година при подрастващите

Начало / Волейбол / Бг Волей / БФВ отчете успешна година при подрастващите

Изминалата 2017 година е била една от най-успешните при подрастващите, отчете Българска федерация по волейбол на своя редовен Управителен съвет, който се проведе в офиса на централата. 
 

"Във връзка с постигнатите успехи, БФВ използва случая, за да изкаже своята голяма благодарност на всички клубове, председатели (президенти), треньори и спонсори, които със своите усилия са допринесли за формирането и изграждането на качествени състезатели при подрастващите, а с това и постигането на високи спортни резултати.

В знак на уважение БФВ се обръща и към oбщините, като им благодари за тяхната подкрепа и развитие на волейбола на местно ниво, с което също допринасят за постигнатите резултати.

Един от фактите, който илюстрира изминалия успешен сезон, е че България изпълни максимално програмата си за квоти на международна сцена и класира всичките си национални селекции при подрастващите на Европейски първенства през 2017 година. Също така страната ни класира и два отбора на Световни форуми, в които се представихме повече от отлично и отбелязахме бронзови медали. Като цяло младите ни волейболисти и волейболистки от различните възрастови селекции отбелязаха страхотни постижения, като прославиха България на международна сцена и записаха името на страната ни в историята", се казва в съобщение на родната волейболна централа.

От БФВ отличиха успеха на българките до 23 години на световното първенство, водени от Антонина Зетова.

"Безспорен е големият успех, който волейболистките ни под 23 години, водени от Антонина Зетова, реализираха на световното първенство в Словения. Тимът на България спечели исторически бронзови медали, които са първи в състезание от такъв ранг за дамското направление. Постижението е знаменателно и за бъдещето на женския ни тим, който има качествени и талантливи попълнения.

Изключително значимо е представянето на младите ни състезатели на Европейските първенства за девойки под 16 години и юноши под 17 години, които бяха първите по рода си в календара на ЦЕВ. Момичетата, водени от Стоян Гунчев, направиха много силно участие, като завършиха на трето място и с бронзовите отличия. Успехът бе изкован пред собствена публика в столичната зала "Христо Ботев", а България триумфира сред медалистите на шампионата. Юношите, водени от Драган Иванов, завършиха на престижното четвърто място на Евроволей в Унгария и Словакия, като страната ни бе сред четирите най-добри нации в Европа.

Паралелно с това България записа и едно от най-добрите си постижения на Балканиади, като през 2017 година триумфира с Балканските титли, като спечели златните медали в 

Стара Загора при юношите и в София при девойките", пише още в сайта на БФВолейбол.

Фото: volleyball.bg

 

 

Коментар