Братята Братоеви в "Арена спорт" след титлата на Нефтохимик (видео)

Начало / Волейбол / Бг Волей / Братята Братоеви в "Арена спорт" след титлата на Нефтохимик (видео)

Волейболистите на Нефтохимик Георги и Валентин Братоеви бяха гости в "Арена спорт", където коментираха триумфа на отбора в първенството. Бургазлии станаха шампиони на България за втора поредна година след успех с 3-0 победи в серията срещу ЦСКА.

"Имахме време да празнуваме, защото за нас шампионатът и волейболът на клубно ниво приключи, така че хапнахме с отбора, а след това скромно се забавлявахме в Студентски град. Всичко бе в рамките на нормалното", каза Георги Братоев.

"ЦСКА изигра два много силни мача в Бургас. Имаха своите в шансове и ако бяха вкарали един от двата мача в тайбрек, нещата можеше да стоят по съвсем различен начин. Много от нещата, които казаха играчите и ръководството на ЦСКА в лицето на Сашо, бяха верни. Защото когато губиш непрекъснато от един отбор, може би един мач, в който успееш да победиш, е нещото, което може да обърне серията. Те не успяха да го направят и затова резонно нещата завършиха в три мача", добави той.

"Във всички мачове, не само във финалната серия, играхме на предела на възможностите си. Просто има моменти, в които играта не се получава така, както ни се иска. Но във финалната серия показахме едно добре лице и закономерно спечелихме титлата", заяви Валентин Братоев.

Запитани какви са трудностите, през които са преминали през сезона, Вальо сподели:

"Това е окомплектоване на един чист нов отбор, защото от миналата година се запазиха пет-шест души. Ние дойдохме в средата на сезона. Дойдоха много млади и нови момчета. Не е безкрайно лесно да създадеш един отбор отначало."

Георги пък добави: "Най-трудният момент е да убедиш младите в собствените си разбирания за волейбола. Защото когато събираш нови състезатели, те са играли различен волейбол. Нашата цел беше да ги убедим, че това, което се опитваме да правим, е с цел да им покажем правилен волейбол и да се печели."

"През цялата година този отбор нямаше ненужни състезатели. Във всеки един момент всеки един човек е дал максимума от себе си. Може да е постигнал 1-2-3 точки, но те са били с изключително значение. Ще ви дам един пример с нашия трети център Васил, който игра малко - но когато е играл, сме печелили гейм заради него. Да, той е докосвал топката малко пъти, но видяхте, че за да станем първи в шампионата бяхме с еднакви победи с ЦСКА, но имахме повече точки. И именно това, че всеки един даде максимума от себе си, беше ключът", коментира още Георги Братоев.

Коментар