Франция сложи край на мечтата ни за класиране на Световно (видео)

Начало / Баскетбол / Франция сложи край на мечтата ни за класиране на Световно (видео)

България загуби шансове за класиране на Световното първенство по баскетбол в Китай догодина след загуба от Франция със 77:53. Националите ни изиграха най-слабия си мач от началото на квалификационния цикъл като дори за момент не поведоха в резултата на  именития си съперник.

Мачът започна с лек хаос в редиците на момчетата на Любомир Минчев, което даде възможност на Франция да поведе със 7-0. После тройка на Павел Маринов и добри борби на Христо Захариев позволиха на "лъвовете" да изравнят играта и първата четвърт да завърши при резултат 19:16.

Минута след началото на втората част българите изоставаха само с една точка, но Франция вкара 2 бързи коша за 5 точки и поведе с 23:18. Разликата по средата на частта стигна до 15 точки в полза на "петлите", но все пак "лъвовете" не позволиха на по-класния си съперник да се откъсне и се прибраха на почивката при резултат 39:29.

След почивката Французите натрупаха бързо 15 точки преднина, но баскетболистите на треньора Минчев съкратиха разликата до 5. Минута преди края на периода обаче французите се окопитиха и нанизаха тройка и след 2 бързи успешни атаки разликата скочи до 11 точки - 56 : 45 за домакините.

След началото на четвъртата част "петлите" продължиха да нижат кошове с лекота и без да им се оказва сериозна съпротива и стигнаха до сериозната разлика от 23 точки в края на мача- 77:53. 

Най-резултатен за французите бе Аутара със 17 точки и 2 борби, а за българите Христо Захаиев записа 13 пункта.

Фото: БТА

Коментар