Франция или Испания - кой ще стъпи на европейския връх?

Начало / Баскетбол / Франция или Испания - кой ще стъпи на европейския връх?

Финалът на Европейското първенство за жени и тази година противопоставя отборите на Франция и Испания. Двата тима влизат за трети път в битка за златото за последните четири първенства, а БНТ ще ви направи свидетели на спектакъла.

Досега статистиката е изцяло в полза на представителките на Иберийския полуостров, като те нямат загубен мач за най-ценното отличие в европейския женски баскетбол срещу този съперник, а в последния финал през 2017 година те разгромиха съперничките си със 71:55.

Французойките ще се опитат да сложат край на негативната серия от три поредни загубени финала в надпреварата, а играта на Сандрин Груда е сериозен атестат за нещо повече от сребърните медали.

От другата страна на полето застава актуалният хегемон в европейския женски баскетбол в последните шест години, а именно Испания. Добре смазаната машина, която е сглобил треньорът Лукас Мондело, изглежда непобедима, а отделните единици като Ана Круз и Асту Ндур, придават още по застрашителен вид на настоящите европейски шампиони.

Дали Франция ще успее да свали проклятитето и да спечели първата си титла от десетилетие насам или Испания ще задържи трона на Европа? Разберете само като гледате финала пряко по БНТ3 от 21:25 ч. или онлайн ТУК!

Коментар