Лу и Попович ще водят Изтока и Запада в Мача на звездите

Начало / Баскетбол / Нба / Лу и Попович ще водят Изтока и Запада в Мача на звездите

Треньорите на Кливланд и Сан Антонио Тайрон Лу и Грег Попович ще водят тимовете на Изтока и Запада в ежегодния Мач на звездите, който тази година ще се проведе на 14 февруари в Торонто.

Лу застана начело на Кливланд едва през миналата седмица след уволнението на Дейвид Блат, но тъй като "кавалерите" имат най-добри показатели на Изток, бившият гард на Лос Анджелис Лейкърс получи честта да води звездите от Източната конференция.

Попович ще води Звездите на Запада за четвърти път през кариерата си. Макар и Сан Антонио да не е тимът с най-добри показатели, Попович получава правото да води тима заради невъзможността старши треньора на Голдън Стейт Стийв Кър да го направи.

Причината за това е специфично правило, според което един треньор няма правото да води отбор в Мача на звездите в две последователни години. През миналата година именно Кър бе старши треньор на Запада.

Помощникът на Кър в Голдън Стейт Люк Уолтън, който ръководи тима в първите 43 мача от сезона, печелейки цели 39 от тях, щеше да има правото да води Запада, ако Кър не се бе завърнал от дългото си отсъствие заради операция на гърба в началото на миналата седмица.

Коментар