Лонзо Бол - талантът, търсещ постоянство в играта си (видео)

Начало / Баскетбол / Нба / Лонзо Бол - талантът, търсещ постоянство в играта си (видео)

Избран под номер 2 в Драфта от една от най-популярните баскетболни организации в света, обявен за издънка след първия си мач в НБА, останал на една асистенция от трипъл-дабъл във втория, син на човека, който твърди, че ще победи Майкъл Джордан в игра 1:1, сочен от специалистите за момчето, около което Лос Анджелис Лейкърс трябва за гради новия си шампионски състав.

Това е Лонзо Бол.

Преди дни той стана най-младият баскетболист, регистрирал трипъл-дабъл в Лигата на извънземните. Лонзо беше на 20 години и 15 дни, когато записа 19 точки, 13 борби и 12 асистенции. Тимът му обаче загуби гостуването си на Милуоки.

Гардът подобри 12-годишния рекорд на Леброн Джеймс, но в края на мача срещу "елените" беше тъжен - "Победата беше всичко, което исках".

Критиците определят играта му като непостоянна. Няма как и да е иначе, след като в 13 мача до момента той има един трипъл-дабъл, един дабъл-дабъл и само още два двубоя с по повече от 10 точки.

Талантът на Лонзо Бол е неоспорим. Дали ще се превърне в суперзвезда обаче зависи от това колко бързо ще намери постоянството си.

Роберт Лазаров, БНТ

Фото: БТА

Коментар