Лъвчетата допуснаха загуба от Исландия

Начало / Баскетбол / Лъвчетата допуснаха загуба от Исландия

Исландия победи националния отбор на България за момчета до 16-годишна възраст на Европейското първенство, което продължава в Сараево (Босна и Херцеговина). Българският тим се бори много, но не успя да обърне коравите скандинавци и загуби с 69:79 (14:14, 19:19, 18:22, 18:24).

Съперникът започна вихрено и натрупа аванс от 8 точки, които обаче не отказаха нашите момчета. С много усилия и борба българите се върнаха в мача и на почивката резултатът бе равен. Исландците обаче продължиха целеустремено и след почивката. Въпреки че на няколко пъти националите ги настигаха в резултата, в края триумфира Исландия.

Константин Костадинов изигра отличен мач и наниза 7 тройки от 14 опита, като завърши с 30 точки, 5 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка. Емил Стоилов добави 15 точки и 6 борби, а Константин Тошков се отличи с 4 точки, 5 борби и 8 асистенции (7 грешки). 

"За съжаление изиграхме най-слабия си мач до момента в решаващ момент в турнира. Отборът на Исландия ни надигра категорично и убедително във всяка фаза на игра и реално резултатът трябваше да е над 20 точки за тях.

Константин Костадинов беше играчът, който ни създаде малко по достоен изход в мача", коментира старши треньорът Христо Ценов.

"Липсата на дисциплина ни коства мача. Страхотна възможност за момчетата да се поучат от ситуацията и да израстнат тук и сега. Ситуацията е сериозно предизвикателство за отбора, като колектив, и за момчетата, като личности. Слава няма да има. Можем да затънем в мъка и самосъжаление, или да продължим да вършим това, което обичаме най-много, с достойнство и чест. Вярвам, че ще се върнем в досегашното си психологическо състояние и ще си свършим работата по най-добрия начин. Имаме дълг пред България и трябва да го изпълним!", добави той.
В последния си мач от груповата фаза България се изправя срещу Унгария.

Фото: БФ баскетбол

Коментар