И Сърбия подчини САЩ

Начало / Баскетбол / И Сърбия подчини САЩ

След като в продължение на 13 години националният отбор на САЩ нямаше загуба на голямо първенство до двубоя с Франция, сега в рамките на 24 часа американците допуснаха второ поражение - този път от Сърбия от с 89:94 в мач за разпределение на местата от пето до осмо на световното първенство по баскетбол за мъже в Китай.
Срещата, която мнозина очакваха определи новия световен първенец, предложи много любопитно развитие. Сърбите започнаха вихрено двубоя и след първата четвърт водеха с невероятните 25 точки при 32:7.
Ролите тотално се размениха във втората четвърт, която бе спечелена от САЩ с 33:12 и така на почивката резултатът бе 44:40 в полза на Сърбия.
Малко преди края на третата част американският отбор намали изоставането си до две точки при 59:61, но в началото на последния период сърбите направиха нова серия от точки, която им възстанови двуцифрения аванс и до края на мача те нямаха особени затруднения да го задържат.
Най-резултатен в мача за Сърбия бе Богдан Богданович с 28 точки. Владимир Лучич добави още 15 точки, а Василе Мицич завърши с 10. 
За САЩ Харисън Барнс вкара 22 точки, 18 прибави Кемба Уокър, а с 16 остана Крис Мидълтън.

С победата Сърбия си осигури двубой в мача за петото място на световното първенство, където ще срещне победителя от мача между Полша и Чехия. Американците пък ще играят за седмата позиция със загубилия между поляци и чехи. Какъвто и да бъде обаче развоят на срещата, това ще бъде най-лошото представяне на американски отбор на световно първенство, откакто в тима играят играчи от НБА.

Фото: fiba.com 

Коментар