Испания победи Сърбия и ще търси четвърто европейско злато

Начало / Баскетбол / Испания победи Сърбия и ще търси четвърто европейско злато

Испания победи домакините от Сърбия на Европейското първенство за жени със 71:66. Така представителките на иберийската страна ще спорят с Франция за спечелването на четвъртата си титла на Стария континент

Двата отбора започнаха концентрирано в защита и нямаше надмощие за една от двете страни. Испанките се опитваха да се откъснат в резултата, но сръбкините не позволиха откъсване. Все пак Силвия Домингес се оказа ключа към сръбския кош и три нейни коша позволиха на иберийките да излязат с 10 тчки преднина от първата четвърт - 21:11.

През втората част се изиграха 90 секунди без отбелязан кош. Сръбкините се защитаваха добре и започнаха четвъртта с шест безответни точки в своя актив. Испанките се мобилизираха и върнаха преднината си от 10 точки. Динамиката в играта се запзи и до началото на почивката, в която двата отбора влязоха при резултат 37:30 в полза  на Испания.

В третата четвърт испанките овладяха положението на терена и поддържаха постоянна разлика от 8-10 точки. Анна Круз със своите стрелби беше в основата на добрите действия на гостите.

Четвъртата част започни при резултат 58:50 в полза на Испания. Центърът на гостите Ндур направи силни първи минути в частта, но Йелена Брукс даде импулс в играта на Сърбия. 5 минути преди края на срещата разликата беше намалена на три точки, а психологическото предимство бе в полза на домакините. Тройка на Бутулия дори изведе западните ни съседи напред в резултата. Ана Дабович направи неспортсменско нарушение в неподходящ момент и потърпевшата от фаула Ндур, върна испанките в мача с вкарани три сртрелби от линията.

До края Испания не допусна нов обрат в резултата и спечели срещата с

Най-резултатна за за гостите бе Ндур със седемнайсет пункта, а Йелена Брукс добави същия борй точки за Сърбия.

Финалът Испания-Франция ще може да гледате само по БНТ 3 от 21:25 ч.

 

Коментар