Отборът на Балкан Ботевград ще играе в групите на турнира за Купата на ФИБА Европа

Начало / Баскетбол / Евротурнири / Отборът на Балкан Ботевград ще играе в групите на турнира за Купата на ФИБА Европа

Отборът на Небойша Видич допусна две загуби от унгарския Сомбатхей във втория квалификационен кръг, но премина в следващата фаза като един от трите щастливи губещи тима.

Балкан е с обща точкова разлика от -11 след двете срещи, след като отстъпи с 95:96 у дома и със 74:84 на реванша в Унгария. Това обаче се оказа достатъчно за място в групите на турнира.
Другите два отбора, които подобно на Балкан ще продължат в следващата фаза, са израелският Бней Херцлия, който е с показатели от -1 точка от двата двубоя, както и руският Химик Южни (-7). 
За съжаление другият български представител в тази фаза на турнира Берое Стара Загора не успя да продължи към групите, след като допусна две загуби, съответно с 19 и 13 точки от белгийския Белфиус Монс-Айно.
По-късно днес ще стане ясно и в коя група ще попадне Балкан. Това ще бъде определено чрез жребий, който ще бъде теглен в швейцарския град Мийс.

Възможностите пред ботевградския тим са следните:
Група "D": Брюксел (Белгия), Кьорменд (Унгария), Керавнос (Кипър)
Група "F": Алба Фехервар (Унгария), Цмоки Минск (Беларус), Проксимус Спиру (Белгия)
Група "G": Белфиус Монс-Айно (Белгия), Демир Инсаат (Турция), Сигал Прищина (Косово)
Другият български участник в групите на турнира - Лукойл Академик, е в група "Е", където са и тимовете на Клуж (Румъния), Истанбул Бююкшехир (Турция) и Динамо Тбилиси (Грузия).

Коментар