Константин Папазов: Целта е да сме първи

Начало / Баскетбол / Евротурнири / Константин Папазов: Целта е да сме първи

Националният отбор по баскетбол за мъже до 20 години ще се изправи срещу тимовете на Словения, Словакия, Естония, Молдова и Албания на европейското първенство, Дивизия "В" това лято.

Както е известно, националите ни в тази възраст ще се върнат на европейската сцена в София. Европейското първенство у нас ще се проведе от 13 до 22 юли, като отново ще бъде в три зали. 

"Жребият не можеше да бъде лесен. Нямаше как да се разминем с някой от фаворитите при положение, че стартираме от четвърта урна. Русия, Словения, Полша, Латвия са фаворити. Но нашата цел и при положение, че сме домакини, е да се преборим нагоре", заяви старши треньорът на националния отбор Константин Папазов.

"Имайки предвид целта и при положение, че сме домакини, а и разполагайки с едно от най-добрите поколения, ще търсим връщане в дивизия "А". От набор 1998 г. имаме изявен състезател като Данчо Минчев. Не сме фаворити в присъствието на Словения, която е европейски шампион за мъже, и на Русия - доказана сила. Но от днес до 22 юли целта е да сме първи. Мислим за първото място, за да сме в първите три, което да ни гарантира място в елита. Сигурен съм, че момчетата от набор 1999 и 2000 имат голям потенциал и имат шанс да запазят мястото там догодина. Няма да бъде лесно. Ако беше лесно, нямаше да съм аз. Нося голяма отговорност, момчетата в отбора също", коментира жребия Папазов.

Фото: БТА

Коментар