България отстъпи на Беларус на Европейското първенство по баскетбол за юноши до 16 години

Начало / Баскетбол / България отстъпи на Беларус на Европейското първенство по баскетбол за юноши до 16 години

Националният отбор на България по баскетбол за момчета до 16 години започна с поражение втората фаза на Европейското първенство в София и ще играе за разпределение на местата след 13-то, което е и напълно логично. Нашите отстъпиха на Беларус със 65:71 (32:36), след като бяха равностойни на съперника си през повечето време от мача.

Николай Иванов бе най-резултатен за българите в този двубой с 13 точки. Гардът записа и 5 асистенции. Константин Костадинов изигра нов добър мач и се отличи с 12 точки, а Емил Стоилов записа 10. Капитанът Михаил Молдов също се бори много и завърши с 8 борби и 5 точки. Следващият мач на българите е срещу загубилия от срещата Ирландия - Португалия.
Кирил Цецерукоу беше над всички за беларусите, след като наниза 20 точки и взе 12 борби. Аляксей Навойчик добави 18 точки и 5 борби. 

Иначе първата четвърт беше равностойна, но във втората беларуската формация започна да подобрява стрелбата си и дръпна до почивката с 4 точки- 36:32. Ситуацията на полето не се промени до края на мача- гостите имаха инициативата и винаги държеше преднина от най-малко 4 точки.

Коментар