България загуби от Латвия и ще спори за местата от 5-о до 8-о (видео)

Начало / Баскетбол / България загуби от Латвия и ще спори за местата от 5-о до 8-о (видео)

Националният отбор на България загуби от Латвия на четвъртфиналите на Европейското първенство по баскетбол за младежи до 20 години, дивизия В в София.

В зала "Универсиада" възпитаниците на Константин Папазов отстъпиха с 57:77 (15:18, 13:22, 14:24, 15:13) и ще играят в мачовете за разпределение на местата от пето до осмо на шампионата.

Българите бяха равностойни само в началните минути, но след това отличната стрелба на съперника им - 33% от тройката и 48% за две точки, се оказа решаваща за крайния изход на двубоя. Националите все пак не се предадоха и се бориха до последните минути, като спечелиха последната четвърт, но разликата вече бе твърде голяма и се оказа непосилна за стопяване.

Единствен капитанът Йордан Минчев записа двуцифрен точков актив - 10 точки и 7 борби. По 8 точки реализираха Иван Алипиев и Мирослав Васов, а със 7 се отличи Мартин Сотиров.

За Латвия с 23 точки и 11 борби се отличи Артурс Страутинс.

Следващия мач на българите е утре от 16.00 часа в зала "Универсиада" срещу загубилия двубоя между Полша и Чехия, който е по-късно днес.

Фото: БФ баскетбол

Коментар