Брат на играч от NBA идва в България за двубой срещу Академик София

Начало / Баскетбол / Брат на играч от NBA идва в България за двубой срещу Академик София

ЛиАнджело Бол е единственият представител на Big Baller Brand и семейство Бол, който ще пристигне в София за двубоя между отбора на JBA USA и Академик София на 18 ноември.

Американските таланти срещат връстниците си в зала "Универсиада" следващата неделя от 15:00 в суператракция.

ЛаМело Бол и ЛиАнджело Бол бяха част от състава до преди десетина дни, но най-малкият брат от фамилията - ЛаМело, трябваше да се прибере в САЩ, за да продължи училище.

ЛиАнджело Бол е средният брат, с година по-малък от Лонзо Бол - понастоящем играч на Лос Анджелис Лейкърс.

Само седмица след гостуването в София, ЛиАнджело, наричан на кратко Джело, ще отпразнува 20-я си рожден ден. Настоящата му цел, след турнето в Европа, е да намери място в отбор от Лигата за развитие към НБА - G League.

Джело игра в колежанското първенство за UCLA, но бе заловен да краде маркови слънчеви очила в магазин в Китай преди година, след което университетът го изключи. Лично президентът на САЩ Доналд Тръмп се намеси, за да измъкне Бол и двамата други баскетболисти с него от затвор.

След това двамата по-малки братя на Лонзо Бол играха професионален баскетбол за литовския Приенай, но след не особен успех, се разделиха и се прибраха у дома, за да участват в създадената от баща им Лавар Бол JBA (Junior Basketball Assotiation).

Коментар