Безкомпромисна Испания спечели четвъртата си европейска титла

Начало / Баскетбол / Безкомпромисна Испания спечели четвъртата си европейска титла

Испания спечели четвъртата си европейска титла  след разгромна победа на финала срещу Франция с 86:66. Мачът в Белград не предложи особена драма, като "Ла Фурия" доминираше през целия мач.

В началото на първата част дубоя беше равностоен. Две минути преди края ѝ обаче Домингез и Ндур успяха да дадат по-солиден аванс на Испания и четвъртта завърши при резултат 32:21 в полза на иберийките.

През втората част испанките продължиха да доминират на паркета и добри отигравания на Шаргай и Домингес гарантираха испанска преднина от 14 пункта на почивката - 50:36.

Испания продължи да налага волята си и през второто полувреме. Постепенно разликата набъбваше и добрите отигравания на Шаргай допринесоха за 18 точки аванс в полза на Испания, но французойките се окопитиха и успяха да наваксат пасива си. Това беше за кратко като грешки във френските офанзиви дадоха импулс в испанските такива и частта завърши при резултат 70:56.

Марта Шаргай започна последната четвърт с тройка, която сякаш отказа френския тим и преднината на "Ла Фурия" не спря да расте до края на срещата и резултатът на финала бе 86:66.

Най-резултатна за Испания бе Марта Шаргай с 23 пункта, а за французойките Сандрин Груда се отличи със 17 точки.

 

Коментар