Шеф в Балкан: Не знам защо някои отбори се опитват да убият НБЛ

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Шеф в Балкан: Не знам защо някои отбори се опитват да убият НБЛ

За първи път в своята история Балкан успя да се класира за втората групова фаза на ФИБА Къп, а вчера отборът завърши на първо място в група "В" в турнира. 

Председателят на УС на Балкан Михаил Михайлов даде обширно интервю пред клубния сайт на Балкан за успеха на мъжкия отбор, развитието на школата, дoмaкинството на световните квалификации в "Арена Ботевград и първенството при подрастващи. Освен това той разкри за първи път, че 6 клуба са поискали освобождаването на генералния мениджър на Националната баскетболна лига Лили Борисова. 

"Разбира се, че това е голям успех за Балкан и за Ботевград. Преминаването във втората групова фаза на ФИБА Къп е награда за всички усилия, които се полагат в клуба, за да се развиваме и да вървим напред. Това класиране е и награда за хората в Ботевград. Нашите привърженици най-много от всички заслужават да гледат качествен баскетбол, защото не са много залите в България, в които да можеш да видиш 4000 души на баскетболен мач", заяви Михайлов.

"Това беше успешна година за БК Балкан. Имахме добри резултати през 2018 г., която още не е завършила, а ни предстои един тежък декември с няколко дербита. Успяхме да създадем по-добра организация в клуба. Успяхме да накараме Ботевград да повярва в това, което правим, защото без подкрепата на хората няма смисъл. Ако играем пред празна зала и няма за кой да го правиш е безсмислено, защото спортът е измислен да радва хората, да им доставя емоции. Когато видях пълната зала на финала през май бях щастлив и осъзнах каква отговорност имаме към всички тези хора. Видях шествия по улиците, зелени знамена из целия град. Видях шествие след загубения финал. Феновете дойдоха пред ресторанта, в който вечеряше отборът и скандираха имената на играчи и треньори, това е нещо неописуемо", добави президентът на Балкан.
Михайлов разкри, че няма поставени конкретни цели пред отбора в Европа.

"Няма цели в Европа. Играем мач за мач и ако имаме възможност да прескочим в следващата фаза, да се възползваме от нея. Тези мачове с много силни отбори само ни помагат в самото развитие на отбора. Ние миналата година влязохме с късмет в групите, а година по-късно сме сигурни за следващия етап. Победихме шампиона на Кипър, победихме шампиона на Беларус, победихме финалиста на Белгия, ако не бъркам, а това ни дава увереност и самочувствие", каза още Михайлов.

Президентът на Балкан коментира целите на тима в НБЛ след второто място през миналия сезон.

"Когато си станал втори единственото, за което мислиш, е как да станеш първи и това е нормално. Ние сме си поставили за цел шампионската титла и съм сигурен, че ще бъдем много по-подготвени за нея от миналия сезон. И въпреки това винаги трябва да имаме едно наум за всякакви удари под кръста. Видяхме какво се случи в мач номер 2 през миналия сезон", каза Михайлов.

В залата на Балкан - "Арена Ботевград", се играят и домакинските мачове на националния отбор на България за мъже от световните квалификации.

"За нас е гордост и огромна отговорност да посрещнем за пореден път Любомир Минчев и неговите "лъвове" за мача с Босна и Херцеговина на 30.11.2018г. Ботевград е баскетболен град, публиката тук разбира играта, знае кога един отбор има нужда от подкрепа и му я дава с цялото си сърце. Видяхте на мача с Франция за какво става въпрос - уникална подкрепа, уникално изживяване. Всичките усилия, които полагаме да бъдем отлични домакини на тези квалификации си струват и смятам, че заедно с хората от БФБ правим отлична организация и тя е оценена от всеки един от комисарите, които бяха в Ботевград", заяви президентът на Балкан.Михайлов коментира и развитието на НБЛ тази година.

"Не мога да разбера защо някои клубове се опитват да убият НБЛ - по-скоро неразбирам Лигата ли им пречи нещо или целта е Лили Борисова. Преди няколко дни 6 клуба са се подписали в искане за освобождаване на Генералния мениджър на НБЛ. Рилски спортист, Берое и ние от Балкан не бяхме дори запознати с това искане, в което няма мотиви, но има подписи на Константин Папазов като президент на Левски 2014 ,Тодор Стойков като пълномощник в ПБК Академик София, Васил Врачев, председател на Академик Бултекс 99, Валентин Ревански като представител на Тунджа Ямбол, Георги Ганчев, председател на БК Тича и Цветан Антов като представител на Спартак Плевен. Ще ми бъде интересно да чуя мотивите им. Явно всеки от тях има някакви проблеми с лигата, за които другите не знаем. Прави се всичко възможно да я няма Лили Борисова. Явно в нея някой вижда сериозна заплаха. Лятото я оставиха без заплата, според мен с идеята да я откажат, но тя се оказа костелив орех и остана, а сега се прилага план Б за нейното отстраняване. Миналата година направихме конкурс за позицията с определен мандат,но. . . Интересно би било какво първенство би имало без Балкан, Берое и Рилски спортист. . . може би нещо подобно на женското", заяви Михаил Михайлов.

Фото: balkan-basket.com

Коментар