Франция обяви 15-те баскетболисти, сред които ще избере за мача срещу България

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Франция обяви 15-те баскетболисти, сред които ще избере за мача срещу България

Франция обяви 15-те баскетболисти, сред които ще избере за мача срещу България в Ботевград, а след това и за домакинството на Финландия.

Националният отбор за мъже посреща "петлите" на 13 септември от 18.00 часа в залата в планинския град. Двубоят е първи за двата тима от новата фаза на квалификациите за Световното първенство в Китай догодина.

Утре, 7 септември, на касите на "Арена Ботевград" ще бъдат пуснати в продажба билетите за сблъсъка. Те са с цена от 5 лева, а баскетболните школи, заявили присъствие предварително, ще влизат безплатно на мача.

Ето и групата на Коле за двата двубоя на Франция: Никола Батум, Шарл Каюди, Нандо Де Коло, Венсан Поарие, Мохамаду Жайте, Амин Нуа, Андрю Албиси, Матиа Лесор, Ален Кофи, Жонатан Русей, Аксел Жулиен, Пол Лаком, Едуин Джаксън, Мустафа Фол и Лаху Конате.

Французите пристигат и с голям щаб от 18 души, като групата им ще бъде водена от от президента нa федерацията Жан-Пиер Сюита и Горан Радонйич, който е директор по международните връзки на френската централа.

Фото: БТА

Коментар