Небойша Видич: Целта на Балкан е титлата и никой няма да я вземе с нещо извън баскетбола

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Небойша Видич: Целта на Балкан е титлата и никой няма да я вземе с нещо извън баскетбола

Старши треньорът на БК Балкан (Ботевград) Небойша Видич е горд с баскетболистите на тима, които за първи път в историята на клуба се класираха за втората групова фаза на турнира за Купата на ФИБА-Европа.

"Нека бъдем честни, че Балкан имаше най-малък бюджет в своята група във ФИБА Къп. Дори в официалния сайт на ФИБА, в който даваха оценки на отборите, казаха, че вероятно Цмоки и Белфиус Монс Ено ще продължат във втората фаза, а ние дори спечелихме групата ни. Горд съм с моите момчета и с клуба. Щастлив съм заради отбора и хората в Ботевград, защото ще имат възможност да гледат добър баскетбол", каза Видич на пресконференция днес.

Видич добави, че засега това е отборът на Балкан. 

"Ще видим дали ще правим някакви промени, но със сигурност ще направим всичко, за да последваме целта, която обявих на първата пресконференция на НБЛ, а тя е, че ще спечелим титлата този сезон", добави специалистът.

Наставникът на Балкан каза, че всеки мач е важен за него независимо дали във ФИБА Къп, или НБЛ. 

"Нека бъдем честни вероятно не може да спечелим турнира за Купата на ФИБА Европа или да победим отбори като Варезе, Динамо Сасари, Автодор. Ние вече постигнахме едно страхотно постижение като достигнахме втората фаза. Знам, че за вас журналистите и всеки в клуба това определено е исторически успех да достигнем до втора фаза в такъв турнир, но за мен също целта е и да спечелим титлата този сезон", добави той.

Във втората фаза на турнира за Купата на ФИБА-Европа Балкан ще играе срещу българския шампион Левски Лукойл, Алба Фехервар (Унгария) и Ирони Нес Циона (Израел), като отново първите два тима продължават напред.

"Това, че ще имаме международнии съдии на мача от ФИБА Къп срещу Левски Лукойл, не означава, че ще спечелим или ще загубим, защото не свирят български съдии. Ние не мислим по този начин. Това не е нашата философия. Левски Лукойл е наистина страхотен отбор този сезон, но хората, които управляват клуба, показват слабост. Не са доволни от това, че са направили добър отбор, но правят всичко извън терена, за да направят обстоятелствата, както им харесват", коментира Видич.

"Единственото нещо, което искаме, е 50 на 50 шанс да спечелим преди мача. Това е всичко, което искаме. Трябва да направят нещо по-добро, защото никой няма да вземе титлата от нас този сезон с нещо нередно или което е извън баскетболния терен. Ако някой отбор ни победи на терена, ще ги поздравим със сигурност", добави старши треньорът на Балкан.

Фото: БНР

Коментар