"На фокус" - Евгени Хаджирусев (видео)

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / "На фокус" - Евгени Хаджирусев (видео)

Евгени Хаджирусев е един от младите и талантливи играчи в България. Този сезон за гарда започна в отбора на Левски, но след само един изигран мач там премина в Берое.

"Чувствам се много добре. Тренировките в момента са не както треньорът иска, защото сме осем-девет човека. Трудно правим пет на пет, но въпреки това се стараем да тренираме здраво и да напредваме. Тук играем свободно, няма натиск върху нас и се раздаваме на максимум", каза Хаджирусев. 

Запитан за предизвикателството да играеш пред националния селекционер (Любомир Минчев), той отговори:

"Предизвикателството не е малко. Имам си едно наум, че все пак това е националният селекционер. Но за мен в момента той е клубен треньор и аз играя за Берое."

За преминаването си от Левски в Берое Хаджирусев каза:

"Имах лични неразбирателства с Тити Папазов. Решихме, че е по-добре да се разделим и да не работим заедно. Мисля, че взех правилното решение. Ситуацията се нажежи и напрежението ескалира. Той ме изгони и аз реших, че може би това е последният път, в който ние ще имаме такова неразбирателство. Реших, че е по-добре да приключа."

"Той ме изгони в съблекалнята. Аз реших да си тръгна, това е мое решение. Не съжалявам. Ние сме се разбрали. Големи хора сме и продължаваме напред", добави баскетболистът на старозагорци.

По принцип Хаджирусев е доста спокоен и според него може би това е една от причините за неразбирателството между тях.

"Да, може би поради тази причина не сме се разбрали с него. Понеже аз съм много спокоен, а той не е. Но не обичам да премълчавам нещата. Не знам дали това ми е силно, или слабо качество."

Евгени Хаджирусев сподели и какъв е, когато не е по екип и не тренира.

"Какъв е? Добро момче. Скромно. Директен съм, честен съм, искрен."

Баскетболистът на Берое разкри, че обича да играе футбол в свободното си време. А идолът му от детството е не баскетболист, а футболист - Франк Лампард.

"В момента, когато сме през сезона, обичам да гледам филми, да излизам и да се разхождам. И футбол, футболът ми е... Играя като халф. Любимият ми футболист е Франк Лампард. Защото беше първият спортист, който ми направи огромно впечатление, когато бях малък. И той си ми стана идол."

Бащата на Евгени - Борислав Хаджирусев, е човекът, благодарение на когото школа на БУБА Баскет е създадена и съществува.

"Не съм тренирал друг спорт. Като малък много обичах футбола, аз все още го обичам. Но записах във 2-и клас баскетбол заради него. Той ме насочи, но никога не ми е казвал, че трябва задължително да играя баскетбол."

Преди вече три години Евгени направи своя дебют за мъжкия национален отбор на България. Той записа минути срещу тима на Словения.

"Беше страхотно, понеже има и предистория. Той ме освободи преди първите мачове, когато те играеха в Ботевград срещу Словения. След мача играчите на Словения дойдоха да празнуват в един бар в София и там засякох Драгич. Снимах се с него, а след няколко дена Минчев ми де обади и каза: "Евгени, пътуваш за Словения, ще играеш срещу тях." И след седем дена пазех Горан Драгич на терена. Беше много забавно."

Радина Жекова, БНТ

Коментар