"Мачът на звездите" ще е в Шумен

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / "Мачът на звездите" ще е в Шумен

Тазгодишното издание на "Престиж Мачът на звездите" ще се проведе под егидата на честванията "100 години баскетбол в България". Най-очакваното събитие на Национална баскетболна лига ще се състои на 21 април. За първи път домакин ще бъде град, в който няма клуб от най-висшия ешелон на мъжкия баскетбол. Шумен ще приеме най-добрите играчи с оранжевата топка в новопостроеното бижу Арена "Шумен". 

Специална изненада готвят организаторите за феновете на баскетбола в града на Основателите на българската държава. Техните любимци, играли за "жълтия" тим в годините 1998-1999 и спечелили два бронзови медала за първенство и един сребърен за Купата, ще се съберат 20 години по-късно. Те ще се включат в минидвубой с настоящите звезди на шампионата.

Традицията ще бъде спазена и с аматьорски звезден мач, в който ще се включат участниците от Българска баскетболна лига - BGO Software. Няма да се мине и без традиционните конкурси за забивки, тройки и умения.

Партньори на звездния мач за поредна година ще бъдат водещи български компании. Генералният спонсор "Престиж '96" връща основното име на двубоя, след като три години той носеше името на бранда "100% пауър". Turkish Аirlines и

"КредиХелп" също ще подкрепят двубоя, както и през последните години. Все още не е известно името на втория отбор в мача, като се очаква още няколко водещи световни бранда да се включат в подкрепата на надпреварата. 

По примера на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, отборите ще се избират от феновете. Станалото вече традиционно гласуване в сайта на двубоя - www.all-star.bg, ще започне в 0:00 часа на 25 март и ще продължи до 23:59 часа на 31 март. За една седмица най-харесваните играчи от първенството на Националната баскетболна лига ще имат възможност да попаднат в съставите за "Престиж Мача на звездите".

След като бъдат определените 24-те играчи, и този път двата отбора ще бъдат избирани от своите лидери. Двамата състезатели, които ще са капитани на отборите, ще бъдат двамата с най-висок вот от избора. 

Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще излъчи на живо двубоя. 
 

Коментар