Любо Минчев извика 14 играчи за мачовете с Босна и Франция

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Любо Минчев извика 14 играчи за мачовете с Босна и Франция

Любомир Минчев се спря на 14 играчи за мачовете с Босна и Херцеговина и Франция от квалификациите за световно първенство по баскетбол в Китай през ноември и декември. 

Националите посрещат Босна и Херцеговина на 30 ноември в "Арена Ботевград", като мачът отново ще бъде излъчван от БНТ. Началният час на двубоя е 19:00, а билетите, които ще се продават на касите на залата, са с цена 5 лева. На 3 декември, в 19 часа местно време, България гостува на Франция в Лимож.

Селекционерът не е направил промени и ще разчита на играчите, които се представиха силно в предния прозорец и победиха Франция с Никола Батум и Нандо де Коло в Ботевград.

В тима се завръща капитанът Чавдар Костов, който вече е възстановен от травмата и се представя на познатото високо ниво в Македония. Включени са и играещите в клубове от Евролигата Дий Бост (Химки) и Александър Везенков (Олимпиакос).

"Изненадващо разбрах, че от Евролигата са променили датата на мача на Олимпиакос и тимът има мач на 30 ноември. Ще изчакаме до последно, за да разберем дали ще можем да разчитаме на двамата. Затова съм повикал 14 играчи", коментира Минчев ситуацията с Бост и Везенков. 

Все още е жива надеждата и те да бъдат освободени от клубовете си за квалификациите или поне да се включат към тима за двубоя срещу Франция.

Ето и 14-те, които Минчев повика за мачовете и ще започнат подготовка на 26 ноември: 

Чавдар Костов, Павел Маринов, Александър Везенков, Дий Бост, Божидар Аврамов, Станимир Маринов, Николай Вангелов, Димитър Димитров, Александър Янев, Христо Захариев, Станислав Ваклинов, Николай Стоянов, Венцислав Петков, Цветомир Чернокожев.

Коментар