Любомир Минчев след триумфа над Франция: Не можем да спрем дотук, трябва да сме здраво стъпили на земята

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Любомир Минчев след триумфа над Франция: Не можем да спрем дотук, трябва да сме здраво стъпили на земята

Любомир Минчев - старши треньорът на националния отбор на България се изказа емоционално след победата над Франция. Баскетболистите ни успяха да спечелят срещу небобеденият си досега съперник с 74: 68 и започнаха с победа новата фаза от квалификациите:

"В момента не мога да кажа къде спечелихме мача. Единствено видях, че имаме по-добър процент в стрелбата. През второто полувреме играхме много добре в защита и не допускахме лесни кошове. Трябва да отчетем, че и те пропуснаха отворени стрелби, така че по-добрата ни стрелба бе ключът към успеха. Много важно бе и да вземаме борбите под собствения си кош, което направихме в края на мача и така задържахме преднината си. Не можем да спрем дотук, това е просто една победа. Ние имахме много какво да губим в този мач, защото от три години изграждаме. Днес затвърдихме това. Радвам се, че в залата имаше толкова много деца, които видяха много положителни примери. Сега трябва да седим на земята. Пропуснахме много шансове в първата фаза на квалификациите, но днес шансът бе на наша страна. Не искам да отиваме в Русия и да ни пребият там. Това е моята работа като треньор. Нека се порадваме тази вечер, но този мач е зад гърба ни.", заяви Минчев.

Коментар