Левски Лукойл се подсили с американец

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Левски Лукойл се подсили с американец

Шампионът на България по баскетбол Левски Лукойл привлече в състава си американския гард Патрик Ремберт. Той е първото чуждестранно попълнение в селекцията на "сините" и петото име, на което ръководството ще разчита, след тези на братята Калоян и Деян Иванови, Божидар Аврамов и Асен Великов.

Ремберт е роден на 9 април 1990 година в Лонг Айлънд, щата Калифорния. Той е висок 185 сантиметра и може да играе и на двете гардови позиции. За последно в Европа играл в турския Петким, където е съотборник на Калоян Иванов и където регистрира средни показатели от 21,1 точки, 4,5 асистенции и 3,0 борби при успеваемост от игра 55,3 процента, от тройката 45,5 процента и от линията за изпълнение на наказателни удари - 83,1 процента.

Гардът е възпитаник на Калифорния Ървин в колежанската лига на САЩ NCAA, а в Европа се е състезавал още в първенствата на Унгария и Хърватия. Има богат опит зад граница в първенствата на Либия, Египет, Катар, Доминиканска република и Венецуела. Сезон 2017/2018 той открива именно в лигата на Либия, където успява да стане най-добър реализатор с по 25,6 точки средно на двубой.

Ремберт няма да бъде последното ново попълнение в Левски Лукойл, тъй като селекцията в клуба за новия сезон продължава.

Фото: facebook

Коментар