Константин Папазов за ексцесиите срещу Балкан пред БНТ: Феновете трябва да са по-търпеливи към съперника (Видео)

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Константин Папазов за ексцесиите срещу Балкан пред БНТ: Феновете трябва да са по-търпеливи към съперника (Видео)

Селекционерът на Левски Лукойл Константин Папазов даде  мнението си за ексцесиите при последния мач на тима си срещу Балкан само за БНТ. 

Ние сме за това залата да бъде пълна с деца и да не се случват такива неща и сме отправили призив към нашите фенове. Както досега ни подкрепяха в много важни мачове и нямаше никакви ексцесии, да се прояви и малко повече разбиране. Ясно е,че този мач носи друг заряд, но всички случаи ние сме най-потърпевшите, имиджово, клуба, от което никой няма интерес. върху това ще работим със сигурност. Сега вместо да се коментират добрите изяви, защото имаше и добри изяви, безспорно, за да направим този обрат,акцентът отива в хвърлената бутилка или хвърлени бутилки, там колкото са. Нали няма нещо жестоко, но по-добре,че няма,защото можеше да има и някакви тежки последствия.

Мисля,че е въпрос на организация,още повече от наша страна и чисто, пак казвам, ние сме се обърнали с призив към тези по-ревностните фенове, защото има хора,които са по-агресивни, по-активни има и хора,които са по-обикновени, към които не можем да имаме претенции. Но тези, които са по-агресивни и по-ревностни, да бъдат по-търпеливи към съперника и да няма хвърлени предмети. Отборът можеш да го подкрепяш и да си истински негов фен, както са го показали много пъти. Ние изживяхме много важни мачове с много решителна подкрепа, включително и този мач. И ,за съжаление, един такъв инцидент се отразява имиджово и на нас, и на самите тях. Негативни коментари са излишни,при положение,че има и много положителни неща,върху,които да се акцентира.Искам оттук нататък за Левски да се говори за неговата игра, дай Боже да е добра, това зависи от мен, от моя екип и от момчетата, и в организационен план Левски да бъде безупречен. Не е лесно, навсякъде се случват, това не трябва да ни оправдава, напротив. Това трябва да ни мотивира, както напредналите държави са намерили решение, ще намерим и ние. Става въпрос за още по-строга организация.

Много ми се иска като свърши първенството за този инцидент да се сещаме как е продиктувал и как този инцидент е дал възможност клуба да реагира и да бъде за пример.

Коментар