Кметът на Ботевград за ексцесиите в зала Универсиада: Има 15-20 фенове, които са платени, чист късмет е че няма пострадали (видео)

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Кметът на Ботевград за ексцесиите в зала Универсиада: Има 15-20 фенове, които са платени, чист късмет е че няма пострадали (видео)

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов даде мнението си на специалната пресконференция по случай ексцесиите на мача в Левски Лукойл - Балкан в зала Универсиада.  

Има проблем с 10,15-20 човека и този проблем не е конкретно с тях. Той е конкретно с техните прояви, но той е с хората, които ги водят в залата. Това са платени фенове. Лично на мен са ми споделяли хора, на които им е  било плащано да присъстват на тези мачове. Знаете, че те идват организирано на мачове в Ботевград с автобуси от Враца, София. Само Левски Лукойл имат платени фенове. Каква е задачата им, аз не знам. Можем само да предполагаме. 

Няма нищо лошо да са платени фенове може би,стига само да подкрепят отбора, за което им се плаща. Да подкрепят отбора, за който са викнати. Проблемът е, когато се оставят в една зала абсолютно без никакъв контрол. 

Това са една част от тях, които имат много ниска култура, чувство за безнаказаност, поведение, което е най-малкото и меко казано недопустимо,опасно за околните и хората, които ги довеждат по този начин в залите, трябва ясно да осъзнават, че създават една потенциална опасност. 

Чист късмет е може би до момента, че няма сериозен инцидент със сериозно пострадал човек или хора. 

Коментар