Историческа победа за националите ни по баскетбол на колички

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Историческа победа за националите ни по баскетбол на колички

Националният отбор на България по баскетбол на колички спечели първия официален мач в историята си. В пръскащата се по шевовете зала "Триадица" в откриващия ден на европейското първенство, дивизия С, на което София е домакин, баскетболистите, водени от Владимир Искров и МАргарита Маринкова, се наложиха над Унгария с 50:33.

Преди срещата се проведе и официалното откриване на шампионата в присъствието на Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, а в препълнената зала „Триадица“ местата не стигнаха за всички зрители, част от които изгледаха церемонията и последвалия мач, насядали по стълбите и около терена.

В откриването се включи и националният отбор на България за момичета до 16 години, който подкрепи националите на колички. Състезателките, водени от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева, изпяха заедно с момчетата на колички химна на България.

Георги Иванов изигра много силен мач за победителите, завършвайки с 16 точки и 11 борби. По 7 вкараха Александър Попов (6 борби) и Димитър Костов. Мартин Иванов бе много полезен с 8 борби, 3 асистенции, 5 откраднати топки и 4 точки. Силно се представи и капитанът Николай Ваклинов - 9 борби и 2 точки. Стюарт Олсън дебютира за България с 8 борби и 2 точки.

Утре във втория си мач националите ни ще се изравят срещу Чехия от 16:15 часа.

Източник и фото: БФБ

 

Коментар