Засилени мерки за сигурност за мача Балкан-Левски Лукойл

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Засилени мерки за сигурност за мача Балкан-Левски Лукойл

Във връзка с предстоящата баскетболна среща между отборите на Балкан и Левски Лукойл днес от 19.00 часа в "Арена Ботевград" в ОДМВР-София е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и недопускане на сериозни инциденти, застрашаващи сигурността на гражданите, съобщават от пресцентъра на МВР.

Двубоят е от третия кръг в група "J" на втората фаза на европейския турнир за Купата на ФИБА Европа.

Мерките за осигуряване на обществения ред преди, по време и след приключване на проявата ще се осъществяват съвместно от служители на ОДМВР - София, Дирекция Жандармерия и районните управления в Ботевград, Правец и Елин Пелин.

Засилено ще е полицейското присъствие около спортната зала, както и по автомагистрала "Хемус" и пътя Мездра - Ботевград.

Организирано пътуващите фенове ще бъдат съпровождани с полицейски ескорт с цел недопускане на стълкновения между агитките на двата отбора и извършването на прояви, нарушаващи обществения ред,

Засилен пропускателен режим ще се осъществява на специално изградените за целта КПП, като всички преминаващи ще бъдат подложени на щателна проверка.

С охранителната фирма, ангажирана с охраната на срещата, са координирани начините на взаимодействие, привържениците на двата отбора ще бъдат настанени в отделни зони в залата.

Напомняме, че в залата е забранено внасянето на алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; оръжия и други опасни премети, представляващи заплаха за здравето и сигурността на гражданите; спрейове; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по- дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см.

На територията на спортната зона няма да бъдат допускани граждани, които отказват да бъдат проверени; носещи забранени за внасяне предмети; такива в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества; с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина, както и малолетни без пълнолетен придружител.

ОДМВР - София приканва посетителите на срещата да спазват указанията и изпълняват разпорежданията на полицейските служители, отдавани във връзка с обезпечаването на обществения ред и сигурността в прилежащата спортна зона. Спрямо всеки извършител на противоправно деяние ще бъдат предприети безкомпромисни мерки и санкции в рамките на законоустановените полицейски правомощия. 

Коментар