Дий Бост пред БНТ: Искам да видя пълна зала и шумна публика срещу Чехия (видео)

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Дий Бост пред БНТ: Искам да видя пълна зала и шумна публика срещу Чехия (видео)

"Малко съм изморен, защото напоследък играя много минути за Страсбург. Проведох първа тренировка, но още не сме говорили за мачовете. Преди няколко дни говорих с Везенков, но той не знаеше дали ще може да дойде," заяви  Дий Бост в интервю за БНТ.

"Гледах мача с Исландия, спечелихме в края, но трябваше да бием и Финландия, затова ме е яд. Надявам се, че Везенков ще играе, с него можем да вземем две победи", смята играчът.

"В Жалгирис беше страхотно. Имахме състав, който бе много конкурентен. Научиха ме как да развия скоростта си. За съжаление получих контузия, която ме извади от ротацията. Затова се преместих във Франция. Там се чувствам добре, стилът ми пасна на отбора," обясни гардът на френския Страсбург.

"Искам да видя пълна зала, шумна публика, да се повтори атмосферата от мача с Финландия. Така ще получим още повече енергия. Защитата е ключът към успеха, със сигурност трябва да пазим много здраво, особено ако Везенков не играе. Имаме и своите оръжия, дори ако той не дойде - Павел Маринов, Чавдар Костов, Станимир Маринов. Ако дадем всичко от себе си, нещата ще се получат", заяви Бост.

"Когато дойдох преди две години бяхме в много тежка група и въпреки че се раздадохме, не успяхме да спечелим достатъчно мачове. Сега пък имаме кадрови проблеми, аз не можех да дойда през есента, сега няма яснота с Везенков. Промяната обаче е видима с отборния дух и вече сме доста по-сработени," отбеляза Бост.

"Прическите са моята страст, обичам да експериментирам с косата си. Имам и други хобита, играя Плейстейшън", сподели американецът.

Коментар