Дий Бост отпада от състава на България за маовете срещу Босна и Франция

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Дий Бост отпада от състава на България за маовете срещу Босна и Франция

Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол Любомир Минчев няма да може да разчита на натурализирания плеймейкър Дий Бост за световните квалификации с Босна и Херцеговина и Франция, след като от клубния му тим Химки отказаха да го пуснат и за двата двубоя.

В офиса на БФБаскетбол пристигна официално становище от руския клуб, в което ръководството на Химки обяснява решението. Забраната за пускане важи и за другата звезда на Химки - Алексей Швед, който е водещият реализатор на Русия. Руснаците, които са основни конкуренти на българите за класиране на световното първенство в Китай, имат гостуване във Финландия, а след това приемат класиралия се тим на Чехия.

Все още няма отговор на запитването до Олимпиакос дали България ще може да разчита на Александър Везенков поне за мача срещу Франция. На 30 ноември, когато е двубоят срещу босненците, Везенков и клубът от Пирея ще играят срещу черногорския Будучност, което прави освобождаването на българина за мача с босненците крайно невероятно.

България приема Босна и Херцеговина на 30 ноември от 19 часа в "Арена Ботевград". Двубоят ще бъде излъчен пряко от БНТ. Билетите са с цена 5 лева и ще бъдат продавани на касите на залата. Три дни по-късно е и визитата на Франция.

Коментар