Дерек Райт получи отличието за най-много отнети топки в НБЛ

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Дерек Райт получи отличието за най-много отнети топки в НБЛ

Гардът на Рилски спортист Дерек Райт спечели отличието за най-много отнети топки през редовния сезон в Национална баскетболна лига. 

Американецът записа на сметка си средно по 13.5 точки, 3.5 борби, 5.7 асистенции и 2.1 отнети точки. В класацията на лигата той пребори конкуренцията на Джордан Калахан /1.9/, Дивон Уошингтън /1.8/, Алън Арнет /1.8/ и Стоян Петков /1.8/. 

Баскетболистът получи наградата си лично от Спортният дикректор на НБЛ Сандра Велчева по време на полуфиналната среща срещу Левски Лукойл в Самоков. 

След като не успяха да се класират на финал, възпитаниците на Людмил Хаджисотиров ще спорят за бронзовите медали с Академик Бултекс 99. 

"Тази година в България беше много интересно. Мисля, че лигата е добра, има много добри играчи и много състезатели с потенциал, най-вече физически, но всеки отбор се стреми за победа. Нашият отбор трябваше да бъде на финал, но се сблъскахме с някои контузии след купата. Започнахме да откриваме своята химия. Имахме четирима играчи, които не на 100 процента и това е, което успяхме да постигнем, но мисля, че се борехме всеки мач. Лично аз исках да спечелим, но мисля, че имах добър сезон", заяви Райт след награждаването си.

Фото: БНР

Коментар