Великов и Аврамов след трудния успех на Левски Лукойл (видео)

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Великов и Аврамов след трудния успех на Левски Лукойл (видео)

Асен Великов и Божидар Аврамов коментираха пред нашата камера победа на Левски Лукойл със 109:97 след прод. над Академик Бултекс в зала "Универсиада" в среща от Националната баскетболна лига.

"Не мисля, че аз съм бил скритият коз на моя отбор. Просто на мен ми се падна шанса да имам тези отворени стрелби. Това е благодарение на съотборниците ми, които ме намериха в точния момент на точното място, когато съм сам. Мачът може би беше интересен за хората в залата и тези по телевизията. Далеч сме от това, което трябва да играем в защитата. В нападение сме горе-долу добре, вкарваме, но на този етап изоставаме доста в защита. Можеше да се реши по-рано мачът, ако си бяхме вкарали наказателните удари. Радвам се, че в един мач, в който защитата не беше добра, успяхме да компенсираме с нападение и да излезем победители. От един месец сме заедно, но това не може да ни служи за оправдание. Трябва да играем добре, да побеждаваме - името ни задължава. Никой не го интересува от колко време сме заедно. Надявам се, че до края на редовния сезон ще влезем в по-добър ритъм и в плейофите да покажем същия минимум в нападение и доста по-добра защита", заяви Великов.

"Обичам да се нагърбвам, както се случи в тези два момента накрая. То или ще влезе, или няма да влезе - друг вариант няма. Дали съм хазартен, или не - важното е, че победихме. Със сигурност проблемите не са ни в нападение. Наистина, Академик Бултекс са добър отбор с доста силно нападение. Но такива отбори в нашата зала трябва да ги лимитираме до максимум 70 точки. Днес не се получи. Защитата не ни беше на ниво и затова се получи така", каза Аврамов.

Коментар