България завърши на 14-о място на Европейското за юноши до 16 г.

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / България завърши на 14-о място на Европейското за юноши до 16 г.

Националният отбор на България по баскетбол за кадети до 16 години приключи със загуба участието си на Европейското първенство в дивизия "В", което се провежда в София.

В заключителния си мач играчите на Иван Коцев отстъпиха с 64:71 (7:21, 19:17, 15:17, 23:16) пред Исландия и така останаха на незавидното 14-о място от 24 тима.

Срещата в зала "Триадица" започна лоша както за българския тим, така и за персонала в залата, който трябваше да оправя проблем с един от двата коша. Ранното прекъсване на играта явно повлия лошо на българския тим и той бързо се оказа с 10 точки назад при 2:12, а до края на първата четвърт разликата достигна 14 при 21:7 в полза на исландците.

Втората четвърт бе по-равностойна, но до почивката разликата продължи да бъде двуцифрена. След нея българският тим направи нов лош период, в който Исландия се откъсна с 23 точки напред и въпреки финалния щурм в последните минути, огромната разлика нямаше как да бъде стопена.

Александър Стоименов отбеляза 18 точки за България, а с по 10 приключиха Слав Георгиев и капитанът Михаил Молдов. За Исландия Вейгар Линсон завърши с 30 точки.

По-късно днес е финалът на турнира. В зала "Универсиада" един срещу друг излизат тимовете на Гърция и Холандия.

Фото: БТА

Коментар