Балкан и Левски Лукойл трябва да платят солени глоби за размирицете в Арена Ботевград

Начало / Баскетбол / Бг Баскет / Балкан и Левски Лукойл трябва да платят солени глоби за размирицете в Арена Ботевград

2500 лева глоба за Балкан и 1500 лева за Левски Лукойл. Това са санкциите, наложени от Дисциплинарната комисия на БФБаскетбол за инцидентите по време на почивката между двете полувремена на четвъртфинала реванш от турнира за Купата на България на 16 януари в "Арена Ботевград", съобщават от родната централа.

Ето и решенията на ДК след запознаване с доклада на дежурния представител на мача Румен Калпакчиев, видеоматериали от директното излъчване на мача, "Уточнение на ръководството на ОДМВР-София във връзка с възникналия инцидент в зала "Арена Ботевград" от 16 януари т.г." от официалния сайт на ОДМВР - София, писмо до БФБ от Директора на ОДМВР- София Николай Спасов и други материали:

На основание чл. 37 т.2, във връзка с чл. 36 от ДАП, ДК наказва БК Балкан (Ботевград) с имуществена санкция в размер на 2500 (две хиляди и петстотин) лева.

На основание чл. 37. Т. 2, във връзка с чл. 38 от ДАП, ДК наказва БК Левски Лукойл с имуществена санкция в размер на 1500 (хиляда и петстотин) лева.

На основание чл. 39, ал. 1 от ДАП, ДК налага на дежурния представител Румен Калпакчиев на среща номер 7, четвъртфинал за Купа на България между отборите на БК Балкан и БК Левски Лукойл, проведена на 16.01.2019 г. в гр.

Ботевград, принудителна мярка :Лишаване от длъжностни права" за срок от два месеца и глоба в размер на таксата /възнаграждението/ за съответния мач.

Решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в седемдневен срок от уведомлението.

Фото: БТА

Коментар